HomeBlogcontent5 belangrijke tips voor je content marketing in 2019! 

5 belangrijke tips voor je content marketing in 2019! 

Tip 1: Stop met de kennis paradox:
We hebben genoeg kennis om aan content marketing te doen, maar toch houden we teveel vast aan de oude marketingmodellen. Dit noemen we de kennis paradox. Veel professionals hebben veel kennis die ze niet of nauwelijks willen delen. Daar moeten we mee stoppen. Deel de kennis die je hebt.

Tip 2: Creatie over één kam scheren met strategie
Veel bedrijven maken nog gebruik van de Smiling curve. De smiling curve is een grafiek waarbij het idee is dat de waarde aan de uiteinden ligt en niet in het midden. In de grafiek ziet de lijn eruit als een glimlach vandaar Smiling Curve. Daardoor onderschatten veel mensen de rol van contentcreatie. Door een goede contentcreatie zorg je ervoor dat jouw content ook echt doet wat jouw content moet doen. 

Tip 3: Stop met clickbait en snackable content:
Veel mensen gebruiken clickbait en snackable content om veel mensen nieuwsgierig te maken en zo willen ze ervoor zorgen dat mensen op hun artikel of actie klikken. Mensen worden inderdaad ook erg snel nieuwsgierig en klikken op het artikel of de actie. Maar wil je dat wel als bedrijf zijnde? Veel mensen die op het artikel of actie klikken blijken uiteindelijk niet geïnteresseerd te zijn en klikken weer weg zonder dat ze iets gekocht of gelezen hebben. Stop dus met clickbait en snackable content. 

Tip 4: Promoot je content via influencers
Het is voor elk bedrijf erg belangrijk om de juiste doelgroep te bepalen. Maar hoe bereik je nou de juiste doelgroep met de juiste content. Dat is makkelijker dan je denkt. In samenwerking met een influencer kan je gemakkelijk je content promoten en de juiste doelgroep bereiken.  

Tip 5: Geef mensen het gevoel dat ze ergens bij horen:
Zorg ervoor dat mensen zich gewaardeerd, geaccepteerd en belangrijk voelen. Als mensen zich erg betrokken voelen bij een groep zal je content veel effectiever zijn. Veel mensen zulle veel meer geïnteresseerd zijn en zullen overgaan tot aankoop of het maken van een afspraak.

One-stop-shop voor jouw gehele online marketing. Jouw doelgroep zoekt, vergelijkt en koopt tegenwoordig online. Wij helpen je beter vindbaar te zijn voor jouw doelgroep.
© 2024 · XL Marketing · Alle rechten voorbehouden
  • Over ons
  • Online Marketing
  • Blog
  • Contact