Hoe bereid je je voor op Black Friday?

Voor veel webshops is begin November een drukke aanloop naar een zeer drukke periode. Met Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas & Kerstmis, maar hoe bereid je je nou goed voor? 

Wat is Black Friday eigenlijk? 

Black Friday is sinds enkele jaren overgewaaid van Amerika naar Nederland. Duizenden producten en merken voor aangeboden met hoge kortingen. Ieder jaar neemt de omzet toe en wordt het steeds groter. Het weekend van Black Friday en Cyber Monday wordt Cyber Weekend genoemd.  

Aangezien het bijna November is, is het verstandig om snel te beginnen met de voorbereidingen voor Black Friday. Ik zal je een beetje op weg helpen en een paar tips geven. 

Black Friday Jane Villanueva GIF

Tip 1: Promoten van de Black Friday activiteiten  

Zorg voor goede promotie. Begin op tijd met het promoten van Black Friday bij jouw webshop. Zo weten de klanten dat jij die dag ook meedoet en zullen ze je niet over het hoofd zien. Promoot bijvoorbeeld via de mail, stuur klanten die in het klantenregister staan een nieuwsbrief van jouw Black Friday sales.  

 

Tip 2: Voldoende voorraad 

Een van de vervelendste dingen die kan gebeuren is dat klanten iets willen kopen maar jij het niet kan leveren omdat de voorraad op is. Zorg er dus voor dat de voorraad bijna tot niet op kan raken. Om te rekenen hoeveel je nou in moet slaan kun je naar voorgaande jaren kijken en misschien toch nog extra bij bestellen, omdat Black Friday elk jaar meer aanslaat bij de Nederlanders.  

 

Tip 3: Voldoende capaciteit op je webhosting  

Wanneer je goede deals aanbiedt, kun je veel bezoekers op jouw webshop/website verwachten. Natuurlijk wil je niet dat jouw webshop de Black Friday drukte niet aankan. Met als gevolg dat jouw website plat komt te liggen en je hierdoor omzet kunt missen. Denk er dus over na om (tijdelijk) meer capaciteit te nemen als het om jouw webhosting gaat. 

Angry Sofia Vergara GIF by ABC Network

Tip 4: Mobielvriendelijk 

Tegenwoordig worden de meeste online aankopen gedaan via smartphones. Dus zorg ervoor dat jouw site op smartphones goed functioneert, anders zullen er veel klanten zijn die dezelfde aanbieding bij een andere webshop gaan zoeken.  

 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen om jouw Black Friday acties soepeler te laten verlopen. En mijn allerlaatste tip is, vergeet vooral niet zelf om van de gigantische aanbiedingen te genieten! 

Black Friday Thanksgiving GIF by NBC

  Over ons en onze blog

  XL Marketing is gespecialiseerd in webdesign, huisstijl en internetmarketing. Via onze blog houden we u graag op de hoogte van de laatste trends en tips op het gebied van online marketing.

  Vraag een offerte aan

  Heeft u ergens hulp bij nodig of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan een offerte aan.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Meer in onze blog

  Open alle blogberichten