Last minute marketing tips voor de feestdagen!

De feestdagen zijn eind oktober al begonnen met Halloween. In november waren er Black Friday en Cyber Monday en in december Sinterklaas. En nu komt natuurlijk Kerstmis eraan! Dit is een perfecte periode om jouw omzet een flinke boost te geven, maar daar zul je toch iets voor moeten doen. Ik zal je een aantal tips geven! 

black and white christmas lights GIF

 1. Zorg voor duidelijke levertijden
  Niemand wil tijdens de feestdagen zonder cadeautje zitten. Zorg er daarom voor dat de klanten precies weten wanneer iets binnen zal komen, voordat de klant het besteld heeft. Zo kan de klant inschatten of het cadeautje op tijd binnen zal komen!
   
 2. Werk samen met influencers tijdens feestdagen
  Influencers zijn enorm populair tegenwoordig! Waarom zou je alleen via jouw eigen kanaal je product/dienst promoten, terwijl het op meerdere kanalen kan. Ook is het vaak geloofwaardiger wanneer een influencer jouw product/dienst deelt in plaats van jijzelf. 
 3. Gebruik e-mail marketing
  Zo kun je jouw klant direct informeren met al jouw exclusieve aanbiedingen! En natuurlijk zorg je ervoor dat deze nieuwsbrief een feestelijke sfeer uitstraalt met een Kerst of Nieuwjaarswens! 
 4. Optimaliseer je website voor mobiel
  Voor een klant is er niks zo irritant als een website die niet goed werkt op de mobiele telefoon. Er is een grote kans dat de klant jouw website gelijk verlaat wanneer hij/zij ziet dat de site niet goed functioneert en aangezien er tegenwoordig heel veel via je mobiele telefoon wordt geshopt is dit wel noodzakelijk! 
 5. Gebruik al je social media pagina’s!
  De feestdagen is gezelligheid! Zorg dat je dit ook op jouw social media kanalen uitstraalt en laat duidelijk zien dat jullie hier aan mee doen met bijvoorbeeld speciale acties. 

 

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen en beleef jij de feestdagen zonder zorgen. Succes en alvast hele fijne feestdagen!

merry christmas GIF

 

  Over ons en onze blog

  XL Marketing is gespecialiseerd in webdesign, huisstijl en internetmarketing. Via onze blog houden we u graag op de hoogte van de laatste trends en tips op het gebied van online marketing.

  Vraag een offerte aan

  Heeft u ergens hulp bij nodig of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan een offerte aan.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Meer in onze blog

  Open alle blogberichten