HomeBlogcontentMarketingtrends van 2020!

Marketingtrends van 2020!

Het nieuwe jaar staat weer om de hoek, het is alweer bijna 2020! Dus nu is een goed moment om te kijken wat er in 2020 op je te wachten staat. Waar moet je in 2020 opletten als bedrijf? Wat zijn de trends die je kunt verwachten in 2020? Hier zijn een aantal trends die waarschijnlijk het nieuwe jaar gaan overnemen!  fourth of july fireworks GIF
  1. Tik-Tok Tik-Tok is in 2019 al heel erg gegroeid en dit zal steeds groter worden. In augustus dit jaar zouden er 1,2 miljard actieve gebruikers zijn over heel de wereld. Dus ik zou als marketeer Tik Tok in de gaten blijven houden volgend jaar! 
  2. Chatbots Veel bedrijven werken al met een chatbot en dit aantal zal zich alleen maar uitbreiden. Je hebt geen medewerker meer nodig om elke 5 minuten op een klant te reageren, met een chatbot gaat alles automatisch! 
  3. Voice search Technologische groei zet zich steeds sneller door en daarom zullen steeds meer mensen voice assistent op hun mobiele telefoon gebruiken zoals Alexa en Siri. 31% van de smartphone gebruikers gebruik minstens 1 keer per week een voice activated search blijkt uit een recente studie. In 2020 zal 50% van alle zoekopdrachten uitgevoerd worden door middel van spraak. < Internet Marketing Unie. 
  4. Influencer marketing Influencer marketing is geen nieuw begrip maar word wel steeds groter. Influencers helpen je om te zorgen dat jouw product/dienst door meer mensen word gezien via hun social media kanalen. Influencers kunnen iedereen zijn, van celebrities, bekende instagram– youtube sterren tot bekende bloggers. Wanneer iemand een van deze influencers als een voorbeeld ziet, geloven ze bijna alles wat diegene zegt. Als een influencer positief gaat praten over jouw product/dienst zul je zien dat de mensen die naar diegene opkijken sneller geneigd zijn om dit product/dienst te kopen. 
  5. Video marketing Beeld zegt meer dan duizend woorden. Een video is natuurlijk ook veel persoonlijker dan een getypt bericht. Je kan bijvoorbeeld een video maken of een live broadcast voor op jouw Facebook, Instagram of LinkedIn. Je kan het zelfs in een van jouw blogberichten, landingspagina of online ads gebruiken! 
  6. Gepersonaliseerde content Last but not least! Een persoonlijke touch geeft net een beetje extra in de klant zijn algehele ervaring. De meeste zijn het zat om advertenties te zien die niks met hun te maken hebben en klikken gelijk weg. Een advertentie waar een naam bij staat geeft de klant dat toch net een extra zetje om er toch op te klikken. 
  Als ondernemer is het belangrijk om te weten wat de trends zijn voor het aankomende jaar zodat je hierop in kunt spelen met jouw bedrijf. Dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Namens XL Marketing wens ik jullie een succesvol 2020!  
  • Over ons
  • Online Marketing
  • Blog
  • Contact