HomeBlogOnline marketingSocial media inzetten als bedrijf

Social media inzetten als bedrijf

Social media is niet meer weg te denken tegenwoordig, overal kom je er mee in aanraking. Ook veel bedrijven hebben tegenwoordig social media, er zitten dan ook veel voordelen aan.

Het fijne aan social media is: dat het gratis is, veel mensen het gebruiken en dat het niet heel moeilijk is om mee te werken.

De voordelen van het gebruik van social media bij je bedrijf:

  • Naamsbekendheid: meer mensen zullen jouw bedrijf tegen gaan komen en je bedrijf wordt dus ook bekender.
  • Interactie met klanten: als mensen vragen hebben over een product kun je via social media heel makkelijk en snel reageren.
  • Invloed op wat de consument koopt: Als consumenten een bedrijf op social media volgt hebben ze ook vaak een voorkeur voor dit bedrijf. Je moet dus zorgen dat consumenten jou ook gaan volgen op social media.
  • Status: als je als bedrijf steeds informatie update over jouw bedrijf of over de branche waar je bedrijf in hoort gaan consumenten je zien als een bedrijf dat goed weet waar ze mee bezig zijn. Dus krijgen ook een voorkeur voor het bedrijf.
  • Links: Als je bij al je berichten die je op social media zet ook de link van je website bij zet komen er ook weer mensen op website.
  • Linkprofiel: Als je op je website een overzicht hebt met linken naar je social media platformen krijg je een hogere zoekmachine ranking.

Maar nu ken je de voordelen van social media maar welk social media platform ga je nu gebruiken?

Facebook & Twitter zijn platformen die elk bedrijf kan gebruiken. Ook zijn LinkedIn en Google+ goede platformen. Als je fotograaf bent of veel werkt met foto’s zijn Instagram en Pinterest goede platformen. Maar je zou ook snapchat kunnen proberen dit programma is momenteel steeds bekender aan het worden en steeds meer mensen gebruiken het. In het geval dat je vooral bedrijfsfilmpjes maakt of producten uitlegt op filmpjes, kun je het beste een YouTube kanaal aanmaken.

 

Kom je er niet uit om de social media goed in te zetten?

Neem dan snel contact op met XLMarketing via onze website: www.xlmarketing.nl .

En wij zullen zorgen dat het allemaal goed komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One-stop-shop voor jouw gehele online marketing. Jouw doelgroep zoekt, vergelijkt en koopt tegenwoordig online. Wij helpen je beter vindbaar te zijn voor jouw doelgroep.
© 2024 · XL Marketing · Alle rechten voorbehouden
  • Over ons
  • Online Marketing
  • Blog
  • Contact