De 5 meeste opvallende videotrends in 2018
In het afgelopen jaar is te zien dat video’s steeds belangrijker worden voor zowel jezelf als voor je bedrijf. Door middel van video’s kun je mensen een kijkje in je leven geven, dit komt veel persoonlijker over en mensen vinden het interessant. Hier de 5 meest opkomende trends in het kader van videomarketing.
- Linkedin native video
Sinds de komst van native video op Linkedin eind vorig jaar zien we steeds meer kennisvideo’s van professionals voorbijkomen. Hierdoor zien we veel leuke en korte video’s waar mensen voor gaan zitten omdat dit veel persoonlijker en echter overkomt dan een tekst met foto.
We zien verschillende bekende mensen die in een video kennis delen. Professionaliteit is niet meteen het belangrijkste, ook al is er genoeg professioneel apparatuur aanwezig bij deze personen. Wij zien daarom ook dat in de meeste gevallen een smartphone het meest effectief is
- Vloggende medewerkers
We zagen al dat Youtube werd gebruikt om te vloggen. Veel vlogs over Beauty, travel and lifestyle door bijvoorbeeld; Beautygloss en Laura Ponticorvo. Nu zien we dat bedrijven er ook steeds meer gebruik van gaan maken via Youtube, Twitter en Instagram. Hun bedrijfsleven laten filmen door personeel. We verwachten dat dit alleen maar zal blijven groeien.
- Live video
Wist je dat Facebook 6 keer meer interactie ontvangt met een video dan een bericht. Als je naar jezelf als consument kijkt, kijk je waarschijnlijk ook liever naar een video. Ruim 80% van de consumenten heeft dat liever.
Facebook is niet het enige Social-Mediakanaal die aan livestreamen doet, ook Instagram begint hier langzaam in de groeien.
- Instagram Stories
Het aantal gebruikers van Instagram stories is het afgelopen jaar flink toegenomen, het is zelfs het totaal gebruikers van Snapchat voorbij. Simpele video’s die opgenomen worden met de smartphone. Om iets uit te testen of iemand een kijkje backstage te geven het kan allemaal hiermee.
- En dan ‘last but not least’ het videoformaat!
Traditionele verticale video’s hebben altijd balkjes naast de video, daar komt nu verandering in. Alle Socialmedia-platformen passen zich aan, aan hoe de consument video’s opneemt. Al is het horizontaal, vierkant of verticaal. Youtube ondersteunt bijvoorbeeld al deze formaten op je smartphone. Dat betekent geen zwarte balken meer aan de zijkant van een verticale video!