HomeBlogGeen categorieWil je meer kwalitatieve volgers op Twitter?

Wil je meer kwalitatieve volgers op Twitter?

Wil je meer kwalitatieve volgers op Twitter?

Voordat je met Twitter begint of als je meer kwalitatieve en gerichte volgers op twitter wilt, zou je de volgende twittertips en adviezen moeten toepassen. Als je de volgende tips toepast, dan kun je merken dat je meer volgers op twitter krijgt!

Maak je twitter profiel persoonlijk
Gebruik bij voorkeur je eigen naam als twitternaam, want twitteren is persoonlijk contact maken. Mensen volgen niet graag een account met een gekleurd ei of fake account. Dat komt niet betrouwbaar over. Voeg een duidelijke en herkenbare foto toe (of eventueel een logo), zodat mensen weten wie jij bent.

Gebruik de juiste bio omschrijving
Houdt je bio actueel en zorg voor trefwoorden waarop je gevonden wil worden. Je kunt de link naar je website er bijvoorbeeld bij zetten, want op deze manier krijg je ook klanten erbij. Zorg dat je bio omschrijving aansluit bij wat jouw doelgroep wil lezen. Je bio omschrijving en foto zijn de belangrijkste zaken die iemand ziet en dus bepalen of mensen jou wel of niet gaan volgen.

Toon interesse in je volgers
Wees niet alleen interessant voor je volgers, maar toon vooral interesse in je volgers. Dit is misschien nog wel belangrijker dan het plaatsen van interessante berichten. Stel vragen aan je volgers of ga een dialoog aan. Dit kan leiden tot interessante contacten.

Volg interessante mensen terug
Als mensen jou gaan volgen op Twitter en je vindt deze persoon ook interessant volg dan gewoon terug. De tweets van deze persoon verschijnen voortaan in jouw timeline. Maar het is ook een leuk gebaar naar de persoon die de moeite heeft genomen om jouw Tweets te lezen en je vervolgens te volgen. Zo krijg je ook meer volgers en dan kun je laten zien dat je actief bent.

Ga zelf actief mensen volgen die je interessant vindt of die bij je doelgroep behoren, zorg daarbij voor een mix van kennisleveranciers en kennisconsumenten. Zo kun je jezelf bij hen onder de aandacht brengen.

Niet iedereen kan alles lezen
Veel mensen worden in het begin overdonderd door de hoeveelheid tweets die er op Twitter verschijnen en haken af omdat ze denken dat ze ieder bericht moeten lezen. Gebruik de functie ‘Toevoegen aan favorieten’ om een Tweet aan je favorieten toe te voegen die je later nog wil lezen. Mensen waarvan je de berichten zeker wil lezen, kun je indelen in ‘Lijsten’.

Niet alleen jezelf promoten
Door alleen maar je verkopen of diensten te promoten ontvang je geen volgers, Bouw relaties op en ga op zoek naar mensen die je kunnen helpen. Geef veel weg en help anderen: deel interessante informatie, foto´s filmpjes en links. Ben betrouwbaar, oprecht en echt. Met andere woorden: ben jezelf. Reclame maken is prima, maar zorg ervoor dat dit maximaal 10% is van het totale aantal Tweets dat je plaatst.

Gebruik #hashtags
Door gebruik te maken van #hashtags voor specifieke onderwerpen, acties of evenementen wordt het makkelijker om onderwerpen te zoeken of gevonden te worden. Houd je #hashtags simpel en kort om de leesbaarheid te vergroten.

Promoot je account ook buiten Twitter
Promoot je twitteraccount zo veel mogelijk. Plaats dit ook op je visitekaartje, in je e-mailhandtekening, digitale nieuwsbrief, op je website en op andere social media platformen zodat mensen weten dat je actief bent op Twitter.

 

Als je deze twittertips op Twitter opvolgt, zal je merken dat jouw doelgroep je veel beter zal vinden en je meer kwalitatieve volgers krijgt die geïnteresseerd zijn in jouw content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Over ons
  • Online Marketing
  • Blog
  • Contact